VINBÖNDER

VÅRA VINBÖNDER

Vinhuset Massussi grundades 1985 av Vittorio och Giuseppina Ruggeri Massussi. Familjens passion för vinodling daterar från mitten av 1900-talet när deras förfader Luis redan producerade rött vin.


Ferghettina är en väletablerad vingård på 200 hektar med odlingar fördelat över 11 byar i Franciacorta. Organiska odlingsprinciper används för att utnyttja de olika jordarnas resurser så effektivt som möjligt och för att höja kvaliteten på vinerna.


il maiolo är idag en ekologisk vingård som ligger vid foten av den historiska Val Nure, en region i norra Italien. De använder bara de bästa traditionella vinframställningsmetoderna från tidigare generationer för att skapa verkligt unika och minnesvärda viner.

KOMMANDE VINBÖNDER

Monte Alto, Franciacorta

Alberto Tribbia är en välutbildad enolog. Efter många års erfarenhet i Italien och utomlands bestämde han sig 2014 för att realisera sin dröm om en egen vingård vid foten av berget Monte Alto i Franciacorta. Hans fokus ligger på Pino Nero vilket genomsyrar hans produktion. Han framställer såväl mousserande Franciacorta som stilla röda viner men produktionen är ännu relativt blygsam.


La Romiglia, Veneto

Familjen Gazzos vingård ligger i Verona och Valpolicella. Familjen har sedan många år en stor passion för vin och driver ett organiskt jordbruk. Produktionen ligger på omkring 20 000 flaskor per år. De har en bred produktion med allt från traditionella till moderna nytänkande röda och vita viner. Amaroneviner väntar i tankarna. Flera av deras viner har redan vunnit priser.


Malaspina, Emilia Romagna

Underbar vingård med anor i Bobbio, Emiglia Romana. Familjen som driver vingården härstammar enligt väldokumenterade källor från en av världens äldsta släkter (956). Med varsam hand har Currado Malaspina skapat ett modernt jordbruk och ändå lyckats behålla många fina traditioner sedan 1700-talet. Vinkällaren bjuder på en mogen bukett med kvalitetsviner bl.a. från druvorna Pino Nero till Ortrugo